Τα CNC Router αποτελούν τύπο μηχανήματος CNC (Computer Numerical Control) τα οποίο ελέγχονται μέσω υπολογιστή, προσφέροντας υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια που δεν μπορεί να επιτευχθεί από  ένα παραδοσιακό μηχάνημα. Η τεχνολογία τους έχει φέρει επανάσταση στον βιομηχανικό κλάδο, καθώς έχει αλλάξει τα δεδομένα μεταποίησης και κατασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, τα CNC Router χρησιμοποιούν κοπτικά εργαλεία για να κατεργαστούν με ποικίλους  τρόπους όλα τα υλικά, όπως ξύλο, πλαστικό, αλουμίνιο, μέταλλο κ.α. Πλέον αποτελεί απαραίτητο “όπλο” πολλών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων έχουμε συγκεντρώσει και παρακάτω:

  • Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου

Η χρήση ενός CNC Router στην βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της αποδοτικότητας, της ακρίβειας και της παραγωγικότητας στις ξυλουργικές τέχνες. Αυτό συμβαίνει καθώς, επιτρέπει τη δημιουργία πολύπλοκων σχεδίων, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν με τη χρήση παραδοσιακών εργαλείων. 

Με το κατάλληλο μηχάνημα CNC Router μπορείτε να κατασκευάσετε ποικίλες εφαρμογές όπως, έπιπλα, μουσικά όργανα, ξύλινες επιγραφές, αγιογραφίες, σταντ, διακοσμητικά, παιχνίδια και πολλά άλλα.

  • Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Η αεροδιαστημική βιομηχανία χρησιμοποιεί μηχανήματα CNC Router με σκοπό τη δημιουργία εξαρτημάτων και μερών για αεροσκάφη και drones, διότι μπορούν να παράγουν εξαρτήματα υψηλής ακρίβειας και ανθεκτικότητας. Γεγονός το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των αεροσκαφών. 

  • Αυτοκινητοβιομηχανία

Τα CNC μηχανήματα χρησιμοποιούνται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη κατασκευή προσαρμοσμένων εξαρτημάτων για οχήματα. Η τεχνολογία τους, επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παράγουν εξαρτήματα τα οποία ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα του κλάδου. 

  • Βιομηχανία Επιγραφών & Σήμανσης

Ένα CNC router χρησιμοποιείται στη βιομηχανία επιγραφών & σήμανσης, για την παραγωγή επιγραφών βάσει περίπλοκων σχεδίων και γεωμετριών. Τα μηχανήματα αυτά μπορούν να παρέχουν γρήγορη και υψηλής ποιότητας παραγωγή από πινακίδες, ταμπέλες και άλλων διαφημιστικών σε όλα τα σχήματα, τα μεγέθη και τα υλικά. 

  • Βιομηχανία Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης

Τα μηχανήματα CNC Router χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αρχιτεκτονικών σχεδίων και στην παραγωγή διακοσμητικών σε μεγάλη ποσότητα. Η δημιουργία πολύπλοκων σχεδίων υψηλής ποιότητας, καθιστούν το μηχάνημα αυτό πολύτιμο για τους σχεδιαστές και τους αρχιτέκτονες. 

  • Ναυτιλιακή Βιομηχανία

Η ναυτιλιακή βιομηχανία (ναυπηγεία) χρησιμοποιεί το μηχάνημα αυτό για να δημιουργήσει εξαρτήματα και μέρη από σκάφη όπως κοπές σε κόντρα πλακέ και ξύλα, deck wrapping, κοπές σε plexi glass, κατεργασίες στο ταμπλό κ.α. . Η χρήση του είναι απαραίτητη λόγω της λεπτομέρειας και της ποιότητας που προσφέρει, γεγονός πολύ σημαντικό για την ποιότητα των σκαφών.

  • Ιατρική Βιομηχανία

Το CNC Router χρησιμοποιείται στον κλάδο της ιατρικής βιομηχανίας για την παραγωγή χειρουργικών εργαλείων, οδοντιατρικών εμφυτευμάτων, και προσθετικών συσκευών. Στη περίπτωση αυτή το υψηλό επίπεδο ακρίβειας που προσφέρει το CNC router είναι μείζονος σημασίας. 

  • Εκπαιδευτικός κλάδος

Το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιείται στον κλάδο της εκπαίδευσης ώστε οι σπουδαστές να μάθουν τη διαδικασία επεξεργασίας υλικών και χρήση ενός μηχανήματος CNC μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ακόμη, σε επόμενο επίπεδο παρέχεται στους σπουδαστές η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην κατασκευή. Χρησιμοποιούν το μηχάνημα ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν εμπειρία. 

  • Μηχανολογικός κλάδος

Στο συγκεκριμένο κλάδο ένα CNC Router είναι πολύ χρήσιμο στην κατασκευή μοντέλων, καλουπιών (αρνητικών – θετικών), μηχανολογικών μερών και πολλών άλλων εφαρμογών. Η απόλυτη ακρίβεια και ο εύκολος χειρισμός καθιστούν ένα CNC βασικό εξοπλισμό από μικρά μηχανουργεία έως μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Εν κατακλείδι, τα μηχανήματα CNC Router είναι πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο σε αρκετούς κλάδους. Παρέχουν ακρίβεια και ταχύτητα που τα παραδοσιακά εργαλεία δεν μπορούν να επιτύχουν. Βοηθούν μια επιχείρηση να παραμένει ανταγωνιστική προσδίδοντας της ένα μεγάλο πλεονέκτημα αποδοτικότητας και παραγωγικότητας. 

 

CNC Router από την ΙSAC

Στην ISAC θα βρείτε εξελιγμένα μηχανήματα CNC Router νέας γενιάς Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα απογειώσουν την παραγωγικότητά σας. Επιλέγοντας ένα CNC Router από την ISAC, επιλέγετε μία άρτια μελετημένη κατασκευή η οποία σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά, προσδίδουν άριστη ποιότητα και ακρίβεια κοπής.

Όλα τα μηχανήματα διαθέτουν πιστοποίηση CE και 2 έτη εγγύηση!

Στην ISAC παρέχουμε δωρεάν εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη και βέλτιστες πρακτικές κοπής σε όλους τους συνεργάτες μας. Διαθέτουμε βιβλιοθήκες με ποικίλα σχέδια για CNC που ενημερώνονται συνεχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2341075889 ή μέσω e-mail στο [email protected]